مصارف آرایشی و خواص روغن کنجد برای پوست

فواید بی نظیر روغن کنجد به آور برای پوست.

روغن کنجد از دانه هایی زرد رنگ، معطر که حاوی مقادیر زیادی از مواد مغذی هستند، به دست می آید. روغن کنجد علاوه برپخت و پز، در موارد آرایشی و بهداشتی و بخصوص در مورد سلامت پوست نیز بسیار به کار می رود. در ادامه به فواید روغن کنجد برای پوست اشاره می کنیم:
۱- ضد آفتاب طبیعی:

   ویتامین E موجود در روغن کنجد مانند یک آنتی اکسیدان عالی عمل می کند؛ بنابراین، به عنوان یک لوسیون ضد آفتاب طبیعی می تواند به کار رود  .  اگر فکر می کنید که کرم های ضد آفتاب شیمیایی خیلی مفید نیستند، می توانید روغن کنجد را به عنوان ضد آفتاب خود، انتخاب و استفاده نمایید. کرم های ضد آفتاب عاری از مواد شیمیایی باعث بیماری های پوستی نمی شوند ولی با این وجود، به منظور جلوگیری از هرگونه واکنش آلرژیک، بهتر است با یک پزشک متخصص پوست مشورت نمایید. شما می توانید ابتداکمی روغن کنجد را بر بخش کوچکی از پوست خود امتحان کنید و در صورت عدم حساسیت به آن، این روغن را به عنوان کرم ضد آفتاب خود مورد استفاده قرار دهید.

-۲ مرطوب کننده طبیعی:

از روغن کنجد می توانید به عنوان نرم کننده و مرطوب کننده پوست کل بدن خود استفاده نمایید. این روغن، علاوه بر ویتامین E حاوی اسید لینوئیک، اسید استئاریک و اسیدهای چرب نیز می باشد.به منظور رسیدن به نتایج مطلوب، روغن کنجد، روغن مطمئنی است که می توانید به طور روزانه از آن استفاده کنید. روغن کنجد دارای عطری قوی می باشد اما شما می توانید با ترکیب آن با سایر روغن های مفید مانند روغن کرچک و بادام، بوی زیاد آن را از بین ببرید. این ترکیب را می توانید برای قسمت های مختلف و خشک پوست، مانند آرنج و زانو استفاده کنید.برای جلوگیری از مشکلات خشکی پوست، می توانید چند قطره روغن کنجد را به آب  وان  اضافه نمایید.

۳- به تأخیر اندازی پیری پوست:


یکی دیگر از مزایای روغن کنجد برای پوست، به تأخیر اندازی پیری آن می باشد. چربی موجود در این روغن یک آنتی اکسیدان قوی است که مانع ایجاد چین و چروک و خطوط ریز پوست می گردد.
محصولات ضد پیری بسیاری وجود دارند اما به این نکته توجه داشته باشید که روغن کنجد علاوه بر این مزیت، فواید بسیار زیادی برای پوست داشته و فاقد مواد شیمیایی می باشد.

 

 

۴- سم زدایی:

پوست به عنوان یک لایه خارجی، هر روز تقریبا در معرض همه سموم خطرناک محیط زیست قرار دارد. خوشبختانه، برخی از سموم در روغن محلول هستند و شما می توانید با استفاده از روغن کنجد آنها را از بین ببرید. بدین منظور روغن گرم را به مدت ۱۵ دقیقه روی پوست خود قرار دهید و سپس برای گرفتن نتیجه بهتر، صورت خود را با آب ولرم و بدون صابون بشویید.

۵- ترمیم سلول های آسیب دیده:

اگرچه روغن کنجد نسبتا سنگین و چسبناک است اما به راحتی توسط پوست جذب می گردد. در واقع، این روغن، به عنوان روغن حامل یا روغن پایه، برای رقیق کردن سایر روغن های مفید برای ماساژ استفاده می شود.
ترکیب های مختلف انواع روغن اغلب به نوع پوست افراد بستگی دارد. با این حال، مخلوط کردن روغن کنجد با انواع دیگر روغن های گیاهی بی خطر و آسان است. هنگامی که این روغن برای ماساژ به کار می رود، جریان خون را بهبود بخشیده و سلول های آسیب دیده را ترمیم می کند.

۶-کاهش عفونت های ضد باکتری:

هنگام زخمی شدن پوست یا التهاب آن، میتوانید از روغن کنجد استفاده نمایید. به کار گیری این روغن در چنین مواردی، مطمئن است زیرا این روغن از عفونت های باکتریایی پیشگیری کرده و دارای خواص ضد باکتری است.
در این مورد لازم نیست این روغن را با مواد دیگر و یا سایر روغن ها ترکیب کنید. روغنی که از دانه های کنجد به دست می آید، یک ماده ضد باکتری است. در بسیاری از مواقع برای درمان بعضی بیماری های پوستی مانند اگزما و پسوریازیس البته با نظر پزشک به کار می رود.

نحوه استفاده از روغن کنجد:

روغن کنجد دارای فواید زیادی برای پوست می باشد بنابراین بهتر است به منظور رسیدن به اهداف مختلف، با نحوه استفاده آن نیز آشنا شوید. شما می توانید از این روغن به عنوان یک مرطوب کننده و یا لوسیون ضد آفتاب به طور منظم استفاده نمایید. بدین منظور از دستور العمل های ذکر شده در ادامه مطلب، پیروی کنید:

اگر قصد دارید به شکل روزانه از این روغن استفاده نمایید، بهتر است بعد از دوش گرفتن آن را به کار ببرید. بگذارید کمی پوست شما مرطوب باشد و سپس صورت و بدن خود را با این روغن ماساژ دهید. اجازه دهید ۱۰ دقیقه بر روی پوستتان بماند و سپس باقی روغن را بر پوست خود بمالید. با این عمل، روغن کنجد رطوبت پوست را به دام انداخته و آن را حفظ می کند و در نتیجه در تمام طول روز، پوستی مرطوب خواهید داشت.
شما می توانید قبل از استحمام نیز این روغن را به کار ببرید. به این صورت که روغن را بر پوست خود بمالید و سپس در حمام با آب ولرم بدن خود را بشویید. با این کار، روغن کنجد سموم پوست را به دام انداخته و هنگام استحمام با آب ولرم، سموم حذف خواهند شد.
به منظور افزایش خواص روغن کنجد، می توانید آن را با انواع دیگر روغن های مفید مانند رزماری، میخک، اسطوخودوس، آویشن و یا چوب سدر ترکیب کنید. به ازای هر یک قاشق چایخوری روغن کنجد، بهتر است ۳ قطره از هر روغن مورد نظر را به آن اضافه کنید.
هیچ دستورالعمل یا روش خاصی برای استفاده روغن کنجد به عنوان لوسیون ضد آفتاب وجود ندارد. نگران نباشید، شما به راحتی می توانید این روغن را برای قسمت های مختلف پوست خود به کار برید اما خیلی دقت نمایید که با چشم شما تماس مستقیم پیدا نکند. بنابراین، این روغن را در اطراف چشم خود استفاده نکنید.
روغن کنجد به راحتی پاک می شود، بهتر است بعد از تعریق زیاد و یا پس از شنا، دوباره این روغن را بر روی پوست خود بکار برید.
افرادی با پوست چرب امکان دارد با انواع روغن ها خیلی راحت نباشند اما با این حال، فواید روغن کنجد محدود به افرادی با پوست خشک نمی گردد. این روغن توانایی حذف سموم، بهبود گردش خون، محافظت از پوست در مقابل رادیکال های آزاد  هر دو نوع پوست را دارد.
ماسک روغن کنجد

میخواهم شما را با ماسكی كه با روغن كنجد تهیه می‌شود و برای تقویت موهای خشك و آسیب‌پذیر توصیه می‌شود آشنا می‌كنیم.
قبل از هر چیز باید بگوییم كه شما می‌توانید از این ماسك بسته به موهایتان هفته‌ای ۱تا۲ بار بعد از شستشوی آنها در حمام استفاده كنید. مواردی كه در تهیه این ماسك استفاده می‌شوند شامل:
روغن كنجد۲ قاشق غذاخوری
زرده تخم‌مرغ۱ عدد
شیر۲ قاشق مربا خوری
آرد جوانه گندم۲ قاشق غذا خوری
ابتدا مواد را كاملا مخلوط كرده و بعد از شستشوی موها در حمام این ماسك را بر تمام مو خصوصا پوست سر قرار داده و كاملا با دو دست ماساژ دهید. هر قدر ماساژ بیشتر باشد مواد آسان‌تر نفوذ می‌كنند. سپس با گذشت ۱۰ دقیقه آنها را با آب ولرم آبكشی نمایید.

در ضمن اگر می‌خواهید مقدار زیادی از كنجد خام را به مدتی بیش از یك سال نگهداری كنید باید آن‌را در داخل ظرف شیشه‌ای خشك و درب‌دار و دور از هر گونه رطوبت و قرار گرفتن در معرض نور خورشید ذخیره نمایید.


خواص روغن کنجد برای پوست:

مصرف موضعی این روغن پوست را نرم و لطیف می کند.
خاصیت ضدقارچی و ضدباکتریایی دارد.
غرغره کردن آن، باکتری ها را ازجمله باکتری های سرماخوردگی از بین می برد.
محافظ طبیعی در برابر اشعه فرابنفش به حساب می آید.
مانع شوره سر می شود.
پوست را در برابر کلر موجود در آب استخر محافظت می کند.
ماساژ با روغن کنجد انعطاف پذیری مفصل ها را زیاد می کند.
بریدگی ها و جراحت های سطحی را درمان می کند.
پوست صورت بخصوص اطراف بینی را سفت می کند و مانع بزرگ شدن منفذهای پوستی صورت می شود.
از بروز آکنه جلوگیری می کند.
روغن کنجد به رشد مو کمک می کند
با کم کردن نرخ اکسیداسیون سلولهای پوست می تواند پروسه پیر شدن را کندتر کند.

روغن کنجد بیش از ۲۵۰۰سال است که در آشپزی مورد استفاده قرار می گیرد. به گزارش «ehow» ، این روغن منبع غنی چربی اشباع نشده، ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی است. در این مطلب به خواص این روغن می پردازیم.
اسیدهای چرب اشباع نشده مانند امگا۳، ۶ و۹ برای رشد لازم اند و نقش مهمی در درمان بیماری های مزمن مانند ناراحتی قلبی عروقی، دیابت، فشار خون بالا و آرتریت دارند.

روغن کنجد، فشار خون را پایین می آورد، کلسترول مفید را افزایش و کلسترول مضر را کاهش می دهد و به حفظ فشار طبیعی خون کمک می کند.

آنتی اکسیدان موجود در آن با رادیکال های آزاد که به سلول ها آسیب می رساند و به روند پیری سرعت می بخشد مقابله می کند.

ویتامین Eموجود در آن از بیماری آلزایمر و آب مروارید جلوگیری می کند.

روغن کنجد تحریک پذیری غشاء مخاطی را کم می کند. این روغن برای درمان سرفه، یبوست، آرتریت و پوست خشک توصیه می شود.

مصرف مرتب آن اضطراب را کاهش می دهد، گردش خون را تقویت می کند، مانع اختلالات عصبی می شود و سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند.

مصرف روغن کنجد، نشاط آور است، هوشیاری ایجاد می کند، دردهای مزمن وگرفتگی عضلات را کاهش می دهد و روند پیری را کند می کند.

ویتامین E موجود در آن به رشد مو سرعت می بخشد.

برای افرادی که از کم خونی و سرگیجه رنج می برند مفید است.

روغن کنجد بدلیل داشتن نوعی (استرول گیاهی) در فرمولاسیون پمادهای سوختگی کاربرد دارد.